Μεσογειακή διατροφή
Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι λαοί των μεσογειακών χωρών είναι ιδιαίτερα προνομιούχοι, όσον αφορά στη διατροφή τους. Έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν λάδι ελιάς, που χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του, τη βιταμίνη Ε και άλλες ουσίες, θεωρείται το ιδανικότερο λάδι για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Επιπλέον, καταναλώνουν ψωμί, κυρίως το πλήρες, που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην αποφυγή νεοπλασιών του εντέρου. Ακόμη, τα άφθονα φρούτα, το κρασί και τα λαχανικά, που έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οι μεσογειακοί λαοί, περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, που καταπολεμούν τη χοληστερίνη, αλλά και βοηθούν στην αντιγηραντική προστασία των κυττάρων.





Ψωμί φουρνισμένο σε παραδοσιακό φούρνο, 1926 (Nelly's, Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη)
Γεύμα στην εξοχή
Ελαιόλαδο, η βάση της κρητικής διατροφής
Χόρτα και λαχανικά, η καθημερινή διατροφή των Κρητικών
Γεμιστά λαχανικά, παραδοσιακό κρητικό φαγητό
Παραδοσιακό ζύμωμα ψωμιού