Αγριόχορτα
Σημαντικό χαρακτηριστικό της κρητικής διατροφής είναι η κατανάλωση αγριόχορτων. Οι Κρητικοί χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, στις σαλάτες, τις πίτες, αλλά και ως καρυκεύματα για την παρασκευή φαγητών, πολλά από τα διαφορετικά είδη φυτών που διαθέτει η κρητική γη.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χόρτα της Κρήτης είναι η γλυστρίδα. Το λιπαρό αυτό χόρτο, που τρώγεται ωμό ως σαλάτα, αλλά και μαγειρευτό, με ψάρι και άλλους τρόπους, θεωρείται θαυματουργό, αφού συμπληρώνει τα απαραίτητα πολυακόρεστα οξέα που λείπουν από το ελαιόλαδο και, επιπλέον, αποτελεί για τον οργανισμό το καλύτερο αντιοξειδωτικό.





Η γλυστρίδα, το θαυματουργό για τις ιδιότητές του χόρτο
Γιαγιά που καθαρίζει χόρτα στην αυλή της
Είδη χόρτων, 1.Γλυστρίδα, 2.Αγριόπρασο, 3.Βρούβα, 4.Παπούλες, 5.Ραδίκια
Άγριες αγκινάρες μαγειρεμένες με κρέας, 2004 (φωτ. Εργαστήριο Πολυμέσων)
Ομελλέτα με χόρτα, 2004 (φωτ. Εργαστήριο Πολυμέσων)
Πίτες από αγριόχορτα, συνοδευτικό ρακής, 2004 (φωτ. Εργαστήριο Πολυμέσων)