Γαστρονομική περιήγηση
Ο επισκέπτης που περιδιαβαίνει το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου μπορεί να γευτεί τις ζεστές μπουγάτσες με την κρέμα και το τυρί, που φτιάχνονται εκεί από έμπειρους ζαχαροπλάστες εδώ και ογδόντα χρόνια.

Τα αφράτα κρίθινα παξιμάδια, ονομαστά σε όλη την Ελλάδα, οι αχινοσαλάτες, τα μικρά ντολμαδάκια με τα τρυφερά αμπελόφυλλα, τα γεμιστά λαχανικά, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθανθοί, πατάτες, οι χοχλιοί οι μπουμπουριστοί, οι σκορδουλάκοι και οι φρέσκες σαλάτες προσφέρουν, επίσης, στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.





Κρίθινο παξιμάδι με φέτα και ντομάτα
Παραδοσιακή μπουγάτσα με κρέμα
Χοχλιοί μπουμπουριστοί με δεντρολίβανο, εκλεκτός κρητικός μεζές, 2004 (φωτ. Εργαστήριο Πολυμέσων)
Η σαλάτα συνοδεύει σε καθημερινή βάση τη κρητική διατροφή, 2004 (φωτ. Εργαστήριο Πολυμέσων)
Συνοδευτικός μεζές της ρακής
Καλιτσούνια, παραδοσιακά γλυκίσματα φτιαγμένα με μυζήθρα