Η πρώτη Λότζια στο Χάνδακα χτίστηκε περίπου στα μέσα του 13ου αιώνα, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για την ακριβή της θέση. Όπως αναφέρεται στα Ενετικά Αρχεία, το 1325 οι ευγενείς και φεουδάρχες του Χάνδακα ζήτησαν από τη Βενετία να τους παραχωρηθεί οικόπεδο κοντά στην πλατεία, για να χτίσουν νέα Λότζια, επειδή η υπάρχουσα "ήταν υπερβολικά εκτεθειμένη στους ανέμους, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο". Η αίτηση έγινε δεκτή και παραχωρήθηκε οικόπεδο στην πλατεία όπου οικοδομήθηκε η δεύτερη Λότζια.

Σε αυτή τη Λότζια θα πρέπει να διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της Επανάστασης του 1363, όταν Ενετοί φεουδάρχες αντιτασσόμενοι στη βαριά φορολογία που τους επέβαλε η μητρόπολη εισέβαλαν στη Λότζια, αιχμαλώτισαν τους νόμιμους Ενετούς άρχοντες και κήρυξαν τη Δημοκρατία του Αγίου Τίτου.

Αλλά και αυτή ερειπώθηκε και το 1541 έγινε η τρίτη Λότζια, ίσως με σχέδιο του Μικέλε Σανμικέλι (Michelle Sammicheli), η οποία ήταν μικρότερη της προηγούμενης και κατελάμβανε περίπου το μισό χώρο της μεταγενέστερης και τελευταίας Λέσχης. Η Λότζια αυτή εξυπηρέτησε το σκοπό της μέχρι το 1628.

Το πρώτο γνωστό σχέδιο που απεικονίζει την πόλη, την οχύρωση και τα προάστια του Χάνδακα στις αρχές του 15ου αιώνα (Cristoforo Buondelmonti, 1429, Φλωρεντία, Biblioteca Medicea Laurenziana)